قهوة احفاد الفراعنه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قهوة احفاد الفراعنه

رفقاى مازلتم بقلب القلب احباباُ فأن غبتم وان غبنا فأن الحب ما غابا
 
الرئيسيةمدخل القهوةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مصطلحات المطبخ العصري

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حسن
فتك من يومه
حسن


ذكر
عدد الرسائل : 307
العمر : 37
الموقع : ساكن فوق القهوة
المزاج : عالى
تاريخ التسجيل : 14/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالخميس يونيو 26, 2008 4:43 pm

فاتوره / قلايه لتحمير المأكولات المختلفه

سلمندر/ فرن تحمير الوجبه

ستوار/ صنيه مربعه

سفنديش/ صاج مربع

بلانش/ اداه تقطع عليها اللحوم والاسماك والطيور

نشابه/ اداه لفرد العجائن والمخبوزات المختلفه

شنواز/ مصفاه قمعيه يصفى فيها الاطعمه المختلفه

طرشونه/ قطعه من القماش لمسك الادوات الساخنه

دوجليز/ طفى الطاسه التى تم تحمير الطعام بها..... الاستوك او الماء

الجرفى/ عصاره اللحم المتخلفه فى الوعاء بعد طهى اللحوم والطيور رستو

كاروكيوتس/ اطعمه مطهيه تشكل اشكال مختلفه

كيرتوبويولن/ سائل ذو نكهه جيده تطهى بها الاسماك

كواى تنج/ التغطيه بطبقه خفيفه من الدقيق او سكر الحلوى
اوالمكسرات المفريه

فوند/ اساسات الصوصات (بصل/جزر/كرفس/عظم/ورق لورا/ماء).
بان مارى/ حمام بخار مائى تطهى به بعض الاطعمه

بلانشيه/ عدم طهى الاطعمه طهى كامل وهوطهى اولى ( يعني ... نص أستوا عندنا بالعاميه )

دارن/ شرائح من الاسماك سمكها كبير

اسكالوب/ شرائح سمكها كبير من اللحم

سوتيه/ الطهى السريع فى الزبده

تورنيه/ خلط الاطعمه(تقليبها)0

دوكسيل/ طهى الاطعمه مع المشروم

شوفروا/ صوص مع الجيلانتينا تدهن بها اللحوم والطيور
اثناءتسويتها رستو

جرنش/ تجميل الطبق ووضع الاطعمه للتزين

بويرومانبو/ مقادير متساويه من الدقيق والزبده تستعمل فى
تغليظ الصوص

بانيه/ تغطيه المأكولات المختلفه بالبيض والبقسماط وتحمرها

العطر/ ماء الزهر او ماء الورد

النخاله/ الرده

فطائرقلوى/ الفطائر بالزبده

فطائربغرير/ نوع من القطايف

فطائرالرغايف/ الفطائر المورقه المحشوه بحشوات مختلفه

اكليل السفنج/ لقمه القاضى

اصابع البريوت/ اصابع الجلاش بحشوات مختلفه

البسطيله/ صوانى الجلاش بحشوات مختلفه

فطائرالثريد/ الفطائرالمحشوه بزغليل الحمام او بالدجاج او
باللحم

ارغفه المطلوع/ ارغفه صغيره فى حجم البرتقاله

الشرموله/ التوابل التى تعد بها لحم الخليع

التدويره/ زمن طهى المأكولات المحتلفه

الخليع/ نوع من اللحم يتبل بطريقه معينه ويسوى بطريقه معينه

اكريسن/ فوتات اللحم مع البهارات والتوابل المتبقيه فى قاع
الحله

التشرميله/ مرقه تتبل بها جميع الاسماك البيضاء التى تسوى فى مرقه

الكرونيشون/ نوع من الخيار صغير الحجم

العصيده/ سميط مطبوخ بالماء

هربل/ قمح مطبوخ بالحليب

مريته/ خلطه تتبيله

بيكون/ نوع بيف

بيون/ شوربه

اسموك/ لحم مدخن

تنجر/ اناء للطهى

بوريه/ مهروس او ناعم

المارنيو/ خلطه معينه

فيليه/ اسماك او لحوم مخليه من العظام<<< هذي قديمه كلنا نعرفها

بوشيه/ المأكولات المطهيه فى الفرن

الفولاتيه/ الخلاصه الناتجه من الاشياءالمطهيه فى الفرن

البولتيز/ لحم مفرومه معصجه بالبصل والجزرالمبشور والحبهان
والبهارات

الجرنتيره/ ديكور الاطباق المختلفه فى شكلها النهائى

كونكاسيه/ طماطم منزوعه البذور والقشره ومقطعه مكعبات صغيره

ميدليون/ تقطيعه مربعه

كريه/ تقطيعه مكعبات

سليز/ تقطيعه دوائر

جوليان/ تقطيعه عيدان كبريت

برنواز/ تقطيعه مفروم ناعم

فنجر/ تقطيعه صوابع

باتونت/ تقطيعه اقل من الصوابع

هاف سلايز/ تقطيعه نصف شرائح

هاف مون/ تقطيعه هلال

كيوبس/ تقطيعه مكعبات كبيره اومتوسطه او صغيره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shababcafe.forumarabia.com
حتشبسوت
الملكه
حتشبسوت


انثى
عدد الرسائل : 171
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 26/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالخميس يونيو 26, 2008 4:55 pm

جميل قوى ياابو على وجديد
بس كده شكلك هتكون منافس قوى لركن المرأه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نونا

نونا


عدد الرسائل : 163
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالجمعة يونيو 27, 2008 2:25 am

ياسلام ياادمن ايه الحاجات الحلوة دى
شكلك بتحب المطبخ اووى
بس جميل بجد
ونورت الركن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
واحد من الناس

واحد من الناس


ذكر
عدد الرسائل : 65
العمر : 39
المزاج : حسب الحالة
تاريخ التسجيل : 15/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالجمعة يونيو 27, 2008 5:43 pm

واد يا حسن انت بتشتغل ايه بعد الضهر اوعي يكون اللي في بالي
ابقي ربي عيالك يا مان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حسن
فتك من يومه
حسن


ذكر
عدد الرسائل : 307
العمر : 37
الموقع : ساكن فوق القهوة
المزاج : عالى
تاريخ التسجيل : 14/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالجمعة يونيو 27, 2008 6:19 pm

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
اللهم لا حسد على حته موضوع
والتانى هتعموا ايه بقي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shababcafe.forumarabia.com
elshafey

elshafey


ذكر
عدد الرسائل : 155
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالإثنين يونيو 30, 2008 4:09 am

الله بجد على الموضوع دا
بس تسدأ انى مش عرفت ولا مصطلح منهم
دا جهل منى و لا من الاخريين هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نونا

نونا


عدد الرسائل : 163
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالإثنين يونيو 30, 2008 6:04 pm

ههههههههه
المصطلحات دى صعبة فعلا يامصطفى
واحنا كلنا مكنش عندنا فكرة عنها
وادينا عرفناها دلوقت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
elshafey

elshafey


ذكر
عدد الرسائل : 155
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

مصطلحات المطبخ العصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات المطبخ العصري   مصطلحات المطبخ العصري Icon_minitimeالأربعاء يوليو 16, 2008 12:57 pm

ما المشكله مش عارف احفظها توقعى انى اقول لأمى حاتى الطرشونه
(( طرشونه/ قطعه من القماش لمسك الادوات الساخنه ))
مش هقولك طبعا ممكن تعلقنى مكان ايه فى المطبخ
هبقى اقولك بينى و بينك عشان مش انفضح على المنتدى هههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مصطلحات المطبخ العصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قهوة احفاد الفراعنه :: ركن المرأة :: مطبخ المرأة-
انتقل الى: